במקרה של תאונת עבודה, אנו נגיש תביעה נגד המעביד בה נטען כי תאונת העבודה ארעה עקב רשלנותו של המעביד, רשלנות אשר יכולה להתבטא בהיעדר הדרכה מתאימה, באי אספקת ציוד מגן, בהוראה לעובד לעבוד לצד מכונה שאינה מגודרת כחוק ואשר מהווה סביבת עבודה מסוכנת וכו’. לכתב התביעה נצרף חוות דעת רפואית הקובעת את שיעור הנכות לצמיתות אשר נותר בעקבות תאונת העבודה.
מחובת המעביד להדריך את העובד ולהזהיר אותו מפני כל הסיכונים הכרוכים בביצוע עבודתו על מנת שלא ייפגע בתאונה, אלא שלצערנו לא כל המעבידים מקפידים על אכיפת נהלי בטיחות אשר ישמרו על שלום העובדים. תאונת עבודה אינה מקנה זכות לפיצוי אוטומטי. לא חלה על מעביד אחריות מוחלטת כלפי נפגעי עבודה במנותק משאלת האשם. תאונת עבודה תקנה לנפגע פיצוי, אם יוכיח כי חלה על המעביד אחריות בגין נזק הגוף שנגרם תוך כדי העבודה. על נפגעי עבודה להוכיח כי התאונה נגרמה ברשלנותו של המעביד או של אחד העובדים מטעמו. במקרה של תאונת עבודה, אנו נגיש תביעה נגד המעביד בה נטען כי תאונת העבודה ארעה עקב רשלנותו של המעביד, רשלנות אשר יכולה להתבטא בהיעדר הדרכה מתאימה, באי אספקת ציוד מגן, בהוראה לעובד לעבוד לצד מכונה שאינה מגודרת כחוק ואשר מהווה סביבת עבודה מסוכנת וכו’. לכתב התביעה נצרף חוות דעת רפואית הקובעת את שיעור הנכות לצמיתות אשר נותר בעקבות תאונת העבודה.
נפגעי תאונות עבודה מוצאים עצמם לעיתים בפני התלבטות, אם לעמוד על זכויותיהם ולתבוע מהמעביד פיצויים בגין תאונת עבודה, כאשר יש נפגעים המוותרים על תביעת פיצויים מחשש להכעיס את המעביד ולאבד את מקום העבודה. אלא שהחשש אינו מוצדק ברובם המכריע של המקרים. כאשר מדובר במקום עבודה מסודר, המעביד מבוטח בפוליסת ביטוח מסוג “חבות מעבידים”. במקרה של תביעה בגין פגיעה גופנית של נפגע תאונת עבודה, משלם המעביד את סכום ההשתתפות העצמית החלה עליו לחברת הביטוח, ואינו משלם פיצויים לנפגע עצמו. התביעות של נפגעי תאונות עבודה מתנהלות בפועל מול חברות הביטוח, המעביד מיוצג על ידי עורכי דין מטעם חברת הביטוח, והפיצוי לנפגע תאונת עבודה לא ישולם על ידי המעביד אלא על ידי חברת הביטוח. אנו פועלים בתקיפות מול חברת הביטוח בכל הנוגע לקבלת הפיצוי, אך במקביל נדריך אותך כיצד לשמור על מערכת יחסים תקינה עם המעביד, למרות הגשת התביעה. אתה מוזמן להתקשר אלינו ולהתייעץ ללא כל התחייבות בכל מקרה של התלבטות אם להגיש תביעה נגד המעביד. יחד עם זאת, להלן תוצג דוגמא אשר תמחיש את חוסר הסבירות בזניחת תביעת פיצויים בגין תאונת עבודה: נפגע עבודה אשר נגרמה לו נכות בשיעור של 10% בגין תאונת עבודה, עשוי להיות זכאי לפיצויים בסכום של כ- 200,000 ₪ בממוצע. ההשתתפות העצמית של המעביד בביטוח חבות מעבידים עשויה להסתכם ב כ- 4,000 ₪ בלבד. מהדוגמא הנ”ל ברור לגמרי כי החלטה של נפגע עבודה לוותר על פיצויים מהמעביד על מנת למנוע מהמעביד אי נעימות ולחסוך ממנו את תשלום דמי ההשתתפות העצמית אינה סבירה. יש לזכור בנוסף כי בכל הנוגע לתביעת פיצויים, במועד ארוע תאונת עבודה מתחיל מנין ימי ההתיישנות. תקופת ההתיישנות עומדת על 7 שנים מיום אירוע תאונת העבודה. המעביד אינו מבטיח להעסיק את עובדיו עד גיל פרישה, בין אם נפגעו בתאונת עבודה ובין אם לאו. העובד המתחשב עלול למצוא עצמו מפוטר ביום מן הימים, לאחר שחלפה תקופת ההתיישנות בגין התאונה, והוא עלול להיוותר ללא מקום העבודה וללא אפשרות תביעה.