תאונות דרכים רבות מתרחשות כאשר נוסעים באוטובוס נופלים בתוך האוטובוס או תוך כדי עליה וירידה ממנו. במקרים של עליה וירידה מאוטובוס, יש להביא לידיעת הנהג את דבר הארוע שכן לא תמיד הנהג ער לעובדת הנפילה, והוא עלול להכחיש את ארוע התאונה בבוא היום כאשר תוגש תביעה לפיצויים.
אם הפגיעה התרחשה תוך כדי נסיעה בתחבורה הציבורית, יש להוכיח את פרטי המקרה, להיות עקבי בתיאורי התאונה ולהוכיח כי הפגיעה אכן התרחשה במקום ובזמן בו דווח.
חשוב להדגיש כי לא כל נפילה באוטובוס תקנה אוטומטית זכות לפיצוי. נוסע שנתקף סחרחורת עקב מצבו הרפואי ונפל באוטובוס, אם נחבל עקב הנפילה לא יהיה זכאי לפיצוי כאשר סיבת הנפילה לא קשורה לתנועת האוטובוס אלא לסחרחורת שקיבל הנוסע.
רק נפילה עקב בלימת פתאום, או עקב כך שהנהג החל בנסיעה לפני שהנוסע הספיק להתיישב, תיחשב תאונת דרכים. אובדן שיווי המשקל של הנוסע אשר הביא לנפילתו חייב להיות קשור לתנועת האוטובוס ולא לסחרחורת אשר תקפה את הנוסע.
על מנת להבטיח קבלת פיצוי בגין פגיעה במהלך נסיעה בתחבורה ציבורית, יש להגיש תביעה מוקדם ככל האפשר ובסמוך למועד התאונה וכן להקפיד על כך שדיווחי התאונה העקביים יופיעו גם בדיווחי הרופאים השונים.
בנוסף, חשוב להתנהל באופן הבא:
• חשוב לרשום בזמן התאונה את מספר הרישוי של האוטובוס, מספר הקו, שם הנהג כיוון נסיעת האוטובוס ושעת הארוע. חשוב כמובן לוודא כי הנהג מודע לארוע שכן הנהג ייחקר על ידי חברת הביטוח לאחר הגשת התביעה ויתבקש לאשר או לשלול את הנסיבות הנטענות על ידי הנוסע.
• חשוב מאוד לשמור על כרטיס הנסיעה, אשר מהווה ראיה לנוכחות הנוסע באוטובוס בו נפגע.
• בתיעוד הרפואי הראשוני אשר נערך לאחר התאונה חשוב לציין כי הפגיעה ארעה במהלך נסיעה באוטובוס.
• ככל שהיו עדים לאורע, ממומלץ לשמור את שמם ומספר הטלפון שלהם.
• יש לפנות בהקדם למשטרה ולדווח על התאונה.
קרא עוד:
תאונת דרכים המהווה גם תאונת עבודה