אדם נפגע בתאונת דרכים לפני מספר חדשים.
בטרם הספיק לפנות לעורך דין ולהגיש תביעה משפטית ארעה תאונת דרכים נוספת בה נפגע.
האם כדאי לנפגע לפצל את התביעות ולהגיש תביעה נפרדת בגין כל תאונה או שעדיף להגיש תביעה אחת בגין שני האירועים?
התשובה לשאלה תלויה בהיקף הנזק בכל אחד מהאירועים ובסוג הפגיעה ולא ניתן להשיב תשובה גורפת שתתאים לכל מקרה ומקרה.
יחד עם זאת, במרבית המקרים ההחלטה הנכונה תהיה להגיש תביעה אחת בגין שני האירועים, גם במקרה בו מדובר בחברות ביטוח שונות.
הסיבה לכך טמונה בחובה המוטלת על הנפגע על פי החוק, לצרף לתביעה טופס ויתור על סודיות רפואית.טופס זה מאפשר לחברת הביטוח הנתבעת לצלם את התיק הרפואי המלא של הנפגע בקופת חולים על מנת לברר מה היה מצבו הבריאותי לפני התאונה ולאחריה.
בקלות רבה חברת הביטוח תאתר את המידע המתייחס לתאונה הנוספת, ובמהלך הדיונים בתיק תטען חברת הביטוח כי הנזקים הנטענים על ידי התובע מקורם בתאונה האחרת ולא בתאונה נשוא התביעה.
במידה והתיעוד הרפואי יצדיק מינוי מומחה רפואי, עלול גם המומחה לקבוע כי נזק גוף הנטען נגרם כולו או חלקו בתאונה האחרת ולא בתאונה נשוא התביעה.
בנסיבות כאלה, במידה והתובע לא יתקן את כתב התביעה ולא יצרף את פרטי התאונה הנוספת הוא עלול להימצא קרח מכאן ומכאן. בתיק הראשון אשר ניהל לא קיבל את מלוא הפיצוי שכן המומחה ייחס את הנכות או את חלקה לאירוע האחר, ואילו בעת הגשת תביעה נוספת בגין האירוע האחר עלול מומחה רפואי שיתמנה בתיק האחר לקבוע את ההיפך ולייחס את הנכות לתאונה שהתביעה בגינה כבר הסתיימה.
למותר לציין כי כאשר מוגשת תביעה אחת בגין שתי תאונות, כל חברת ביטוח תטען כי הנזק הרפואי נגרם בתאונה האחרת ולא באירוע המבוטח על ידה אלא שבמקרה כזה ימונה בתיק מומחה רפואי אחד שיתייחס לשתי התאונות וכל חברת ביטוח תישא בפיצוי בהתאם לאחוזי הנכות אשר ייקבע המומחה ביחס לכל תאונה.
לסיכום, במרבית המקרים מוטב לא להתחכם ולא לנסות לפצל את התביעות אלא להגיש כתב תביעה אחד בגין נזק גוף ביחס לכל התאונות, גם אם התביעה תוגש נגד מספר חברות ביטוח.